Wat is een cabriolet auto?

Een cabriolet type auto is een fraaie carrosserie waarbij het dak open kan. Bij een cabriolet is het dak uitvouwbaar en via verschillende manieren aan te brengen. Zo zijn er auto’s waar het volledig elektrisch gebeurd, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Hiervoor zijn er verschillende materialen te kiezen.

Red Car Cabrio With Grunge Wall | Free Stock Photo | LibreShot
Een cabriolet type auto

Voordeel van een cabriolet auto

Het grote voordeel van een cabriolet is uiteraard dat het dak open kan en kunt genieten van de auto. Het is een optimale manier om in combinatie van de zon een unieke dimensie aan het autorijden te geven. In de meeste gevallen is het eenvoudig te verwisselen en brengt het genoeg opties met zich mee. In de winter is het geen probleem om in een cabriolet met het dak dicht te rijden en in de zomer kun je er optimaal gebruik van maken.

Prijs van een cabriolet

Met name in de zomermaanden zie je ontzettend veel cabrio’s rijden in het land. Het valt extra op wanneer er één voorbij rijdt. De prijzen van deze carrosserie lopen uiteen en het is al mogelijk om vanaf 1000 euro een cabriolet te rijden. Tevens zijn er ook veel sportwagens die je tonnen met geld kosten. Het is precies wat je smaak is en de rijbeleving is écht anders dan bij bijvoorbeeld een hatchback of SUV.