Wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs?

wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs

De leukste autogadgets of handige autoaccessoires voor een lage prijs zijn een Bluetooth FM transmitter, magnetische telefoonhouder, carbonfolie, een krasverwijderaar of producten zoals wrappingspray en een OBD adapter. Deze gadgets of accessoires geven je auto net een extra toevoeging en kan je kopen voor onder 25 euro. De accessoires zijn functioneel, erg mooi en zijn simpelweg leuk om te hebben.

Toevoeging aan je auto

Misschien herken je dit gevoel wel. Je hebt je auto al een tijdje en je bent wel uit op een toevoeging. Een nieuwe kleur of bodykit is wat duur, dus laat je het bij een leuke gadget of accessoire voor je interieur of exterieur. Maar wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs?

In dit artikel wil ik een blik werpen op deze leuke gadgets of accessoires. Op verschillende verkoopsites zijn ontzettend veel dingen te koop voor je auto en zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Oftewel, handig om in te zien wat leuk kan zijn. Ik hoop je waardevolle informatie te geven met dit artikel.

TIP: Deze autogadgets of auto accessoires zijn ook leuk om cadeau te doen aan iemand. Iemand met een passie voor auto’s zullen deze producten zeker waarderen!

De leukste autogadgets

In dit artikel komen allerlei autoproducten aan bod. De leukste autogadgets voor een lage prijs heb ik in de volgende lijst alvast voor je op een rijtje gezet. Later zal ik je hier meer informatie over geven.

Autogadgets:

De leukste autogadgets of autoaccessoires voor onder 25 euro (ook leuk om cadeau te doen)
De leukste autogadgets of accessoires voor een lage prijs (onder 25 euro)
  • Een Bluetooth FM transmitter
  • Een universele magnetische telefoonhouder
  • Zelfklevende carbon folie
  • Wrappingspray/fulldip verf
  • Een OBD interface adapter
  • Een krasverwijderaar

Alle autogadgets en autoaccessoires die ik je adviseer of erg handige producten vindt is op basis van mijn eigen expertise, interpretatie en gebruikservaringen. Géén van deze producten staat in de lijst door middel van sponsoring.

Bluetooth FM transmitter (20 euro)

wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs
Een Bluetooth FM transmitter

Een Bluetooth FM transmitter is voor mij persoonlijk echt een goede uitvinding. Naarmate ik een tijdje in bezit was van een auto en een paar maanden kilometers aflegde stuitte ik op het probleem dat de muziek op de radio ‘saai’ of niet mijn smaak was. Ik had geen Bluetooth in de auto en zocht naar oplossingen. Vervolgens vond ik dit product en dit was een topaankoop geweest. Hoe zo’n klein product zo nuttig kan zijn.

Wat is een Bluetooth FM transmitter?
Met een Bluetooth FM transmitter kan je je eigen muziek streamen, navigeren en handsfree bellen in de auto. Je kan eenvoudig een telefoon verbinden via Bluetooth en verbinding maken met je autoradio door een vrije FM frequentie te selecteren op het scherm. Ook kun je je telefoon opladen met dit product omdat er een USB-poort is ingebouwd. Voor ongeveer 20 euro kan je er al één kopen. Bovendien is het geluid ook nog eens erg goed.

Hoe gebruik je een Bluetooth FM transmitter?
Eerst plug je de stekker in de 12V/24V poort (sigarettenaansteker in auto) en verbind je je telefoon met de transmitter via Bluetooth. Vervolgens neem je de vrije frequentie en je kan al beginnen met streamen, navigeren en bellen. Ik vind het een erg handig product en is genoeg aanbod voor. Je kan zo’n transmitter bijvoorbeeld op bol.com aanschaffen voor een goedkope prijs. Een erg handig product die zeker bij de leukste autogadgets voor een lage prijs behoren.

Je kan de Bluetooth Transmitter bijvoorbeeld hier aanschaffen

Magnetische telefoonhouder (18 euro)

wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs? universele magnetische telefoonhouder
Een magnetische telefoonhouder

De volgende autogadget of accessoire is ook zo’n handige die subtiel verwerkt is en makkelijk te gebruiken. De magnetische telefoonhouder is universeel, wat betekent dat elke smartphone erbij werkt. Vaak is zo’n houder goed stevig en zoals de afbeelding hierboven is het fijn in het interieur verwerkt.

Vaak kiezen fabrikanten ervoor om een aansluiting met het ventilatieroostertje te maken. Een groot voordeel hiervan is dat het je zicht niet belemmerd (wat bij een zuignap aan het raam wel zo is) en het niet lelijk of hinderlijk is. Ook is zo’n autogadget goedkoper, en dat vinden we allemaal erg fijn!

Het is mogelijk om een stabiele magnetische telefoonhouder voor zo’n 20 euro aan te schaffen. Er zijn ook varianten die goedkoper zijn, maar uit reviews blijkt dat die magneten in de loop van de tijd toch minder stevig worden. Kortom, een product die zeker thuis hoort bij de leukste autogadgets voor een lage prijs

Een magnetische telefoonhouder kan je bijvoorbeeld hier aanschaffen met goede kwaliteit.

Carbon folie (onder 10 euro)

wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs
Carbon folie

Het ziet er altijd prachtig uit op dure auto’s en carbon details zijn fantastisch om te zien, maar erg duur. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor gevonden; het gebruik van zelfklevende carbonfolie!

Het klinkt misschien een beetje amateuristisch om nepcarbon op je hatchback zoals Volkswagen Golf of Peugeot 207 aan te brengen, maar het tegendeel wordt vaak genoeg bewezen. Het kan er prachtig uitkomen en het is een leuke manier om je interieur een make over te geven. Zo kan je zijkanten van de deur veranderen, of wijzigingen aanbrengen zoals in de afbeelding hieronder.
Carbonfolie is met een zelfklevende laag geproduceerd. Dit houdt in dat de folie zelf plakt aan het oppervlak en gemakkelijk te verwijderen is.

Een groot voordeel aan deze folie is dat het ook nog is bijna niks kost. Op de website van bol.com worden bijvoorbeeld genoeg folies aangeboden. Wat ik je nog wil meegeven is dat het wel wat tijd kan kosten voordat je de carbonfolie goed hebt aangebracht. Het is een vakkundig werkje waar je tijd aan moet besteden voor het beste resultaat. Je kan bijvoorbeeld ook een mesje en pinpas gebruiken voor een nauwkeurige aanbreng.

Carbonfolie kun je bijvoorbeeld hier aanschaffen.

Wrappingspray (10 euro)

De leukste autogadgets voor een lage prijs
Wrapping spray wordt aangebracht op een velg

Wrapping spray vind ik zelf één van de leukste autogadgets in dit artikel. Dit product is enorm handig en kan je auto een compleet andere look geven. Het is een spuitbus die bijvoorbeeld je velg een andere kleur geeft maar ten alle tijden te verwijderen is. Wat ik zelf erg leuk vindt is dat alle mogelijke kleuren toepasbaar is. Mat of matellic, je kan het zo gek bedenken of het is beschikbaar op de markt. Maar wat is dit voor spul?

Wat is wrappingspray/fulldip precies?
Het is een goed wat je aanbrengt op een oppervlak, maar niet hecht aan deze oppervlak. Om je het beter uit te leggen nemen we het voorbeeld hierboven van de velg.
Met de spuitbus breng je de kleur aan op de velg en wacht je tot het is opgedroogd. Vervolgens spuit je genoeg lagen om een dikke laag te krijgen en het resultaat het best te krijgen. Zoals ik net al zei, hecht deze verf niet aan de lak. Mocht je de kleur niet meer mooi vinden? De oplossing is dan op een satéprikker te pakken en de spray los te pulken. Een beetje trekken en de volledige wrappingspray kan eraf worden gehaald. Oftewel, een andere kleur aanbrengen zonder dat het permanent is!

Je kan op spraydip.nl zo’n spuitbus van 400ml kopen en meer informatie vinden over het product.

Een OBD interface adapter (onder 10 euro)

File:Automile-box.png - Wikimedia Commons
Een OBD adapter

Over dit product ben ik laaiend enthousiast; een OBD adapter. Zoals hierboven afgebeeld is dit een soort USB-stick die je in je auto kan pluggen en vervolgens allerlei dingen kan modificeren naar eigen smaak. Zo’n stick kan waardevolle informatie over de auto meten, uitlezen en aanpassen.

Vaak kun je zo’n OBD adapter kopen met een speciale app erbij. Via deze app kan je gemakkelijk bijvoorbeeld je dashboard aanpassen en nuttige informatie uitlezen. Eén van de leukste autogadgets voor autoliefhebbers en het grootste voordeel is dat het maar 9 euro kost.

Waar sluit je een OBD interface adapter aan?
In de meeste auto’s zit er een ingang links onder het stuurwiel. Het is duidelijk te herkennen aan de vorm zoals de afbeelding hieronder.

Brace Reference: Fleetmanagement data collection via OBD connector

Onder 10 euro kan je op bol.com al een OBD interface adapter aanschaffen. Dit product heeft er zo’n handige app bij.

Een krasverwijderaar (onder 22 euro)

Before (kras)
After (kras)

Het is misschien wel de grootste ergernis van elke autobezitter. Een klein, irritant krasje die hoogstwaarschijnlijk wel is opduikt op de auto. Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor gevonden: een goedje wat er voor kan zorgen dat je krassen verdwijnen. Het bijkomend voordeel van zo’n krasverwijderaar is dat je lak er alleen maar beter van wordt!

Hoe werkt een krasverwijderaar?
Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende krasverwijderaars zijn. Je hebt pennen die eigenlijk alleen over de kras heen gaan, waardoor er een laag over de kras heen komt en daardoor niet meer zichtbaar is.

Ook heb je producten die er echt voor zorgen dat ze definitief verdwijnen door een zogeheten ‘DAT’ (afnemende schurende technologie). Zelf ben ik erg fan van de krasverwijderaar van een bekend merk dat Meguiars heet.
De autoaccessoire/autogadget is iets duurder dan anderen, maar bij deze variant heb je ook echt de garantie dat het goed werkt.

Je kan de Meguiars krasverwijderaar hier aanschaffen voor 21,95 euro. Een nuttige accessoire die zeker helpt!

Functionele autogadgets/autoaccessoires

Over het algemeen zijn al deze leuke autogadgets en accessoires een goede toevoeging aan je auto. Het kan je net wat extra’s brengen wat je vooraf mist, of simpelweg problemen oplossen waar je tegenaan loopt.

LAATSTE TIP: Ben je benieuwd naar nog meer leuke en handige artikelen? Dan kun je bijvoorbeeld in dit artikel lezen wat de beste eerste auto’s zijn onder een bedrag van 2000 euro of 4000 euro.

Hier lees je het artikel voor de beste eerste auto’s onder 2000 euro

Hier lees je het artikel voor de beste tweedehands auto’s onder 4000 euro

Eén antwoord op “Wat zijn de leukste autogadgets voor een lage prijs?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *