Wat zijn de beste eerste auto’s onder 2000 euro?

wat is de beste eerste auto onder 2000 euro

De beste eerste auto’s onder 2000 euro zijn onder anderen de Honda Civic, Seat Ibiza en Suzuki Swift. Maar ook merken zoals Peugeot, Toyota en Ford zijn topmerken als eerste auto. Het moet vooral een degelijke, goedkope en betrouwbare auto zijn met acceptabele prestaties. 2000 euro is immers niet heel veel geld voor een auto. Rijplezier is natuurlijk ook belangrijk en de auto’s in dit artikel ontbreken hier ook niet aan!

De eerste auto

Voor velen is het een speciaal moment: de aankoop van je eerste auto. Het is een grote uitgave waar verantwoordelijkheid en nieuwe uitdagingen bij komen kijken. Waarschijnlijk heb je eerder nog niet zulke uitgaves gedaan en dien je hier goed over na te denken en onderzoek te doen. Wat is de beste eerste auto onder 2000 euro? En ja, er zijn genoeg goedkope, betaalbare auto’s in acceptabele conditie! Ik ga je vertellen wat de beste eerste auto’s onder 2000 euro zijn!

Oriëntatie op een eerste auto

Waarschijnlijk heb je er anderen wel eens over gehoord. De bekende autoverkoopsites met goede filters of tips waar je op kan letten. (voor informatie hierover kun je dit artikel ook bekijken).
Het kan ook zijn dat je vrienden/kennissen je al een leuke auto hebben voorgeschoteld die lekker goedkoop is en voordelig oogt, maar qua looks en onderhoud misschien wel dramatisch is. De eerste auto moet je pareltje worden, dus een leuke sportieve auto voor weinig geld is zeker een wens die velen hebben.

In dit artikel geef ik je een aantal goede opties die betaalbaar en goedkoop zijn, maar waar je ook nog mee geassocieerd kan worden. Het moet dus niet een toekomstig sloopauto zijn waar je alleen maar zorgen aan hebt. Oftewel, een fraaie bak die genoeg mogelijkheden heeft. Daarnaast moeten we wel realistisch zijn dat er niet enorm veel eisen aan kunnen worden verbonden aangezien 2000 euro echt niet veel geld is. Uiteraard zijn er genoeg goede koopjes te vinden bij auto aanbieders.

File:2000 Toyota Corolla CE, front 5.27.19.jpg - Wikimedia Commons

Beste auto’s

Een fijn gegeven is dat de hoeveelheid auto’s die dagelijks op de openbare weg al een goede inschatting kunnen geven over ‘stabiele’ auto’s. Ik bedoel hiermee dat deze aantallen een indicatie geven dat een auto wel of niet worden gekocht en betrouwbaar zijn.
Neem als voorbeeld een Toyota Corolla. Deze occassion is veel te zien op de Nederlandse wegen en een conclusie die je hieraan kan binden is dat zo’n auto al jaren betrouwbaar en aantrekkelijk is. Deze gedachtegang is gebaseerd op de populariteit van zo’n auto. Het geeft dus aan of een model betrouwbaar is en kortom een aantrekkelijke auto.
Voor dit artikel kijken we dus niet naar auto’s die je niet tot nauwelijks ziet op de weg en de onbekende merken/modellen vermeiden we ook. Dit nemen we ook mee omdat er voor deze onbekende auto’s vaak minder onderdelen te koop zijn en schaarser zijn, met als gevolg duurdere onderhoudskosten.

Tip: Benieuwd naar de goedkoopste autostyling producten? Of het nou de goedkoopste telefoonhouders zijn of manieren hoe je Bluetooth muziek kan afspelen, het is goedkoop te vinden. Hiervoor zal ik kijken naar deze producten!

Een lijst met beste eerste auto’s onder 2000 euro

Ten eerste geef ik je een beeld van de beste eerste auto’s onder 2000 euro en vervolgens behandel ik deze auto apart en geef ik je tips en belangrijke informatie over de goedkope auto’s.

  • Suzuki Swift
  • Honda Civic
  • Toyota Corolla
  • Peugeot 207
  • SEAT Ibiza
  • Ford Fiesta
de beste eerste auto's onder 2000 euro
Beste eerste auto’s onder 2000 euro

Uiteraard zijn er nog allerlei andere goedkope auto’s onder 2000 euro die interessante opties zijn, maar in mijn ogen zijn dit de beste ‘koopjes’. Ik hoop je waardevolle informatie te kunnen geven over deze fraaie bakken!

Suzuki Swift

File:Suzuki Swift Sport Schwarz.JPG - Wikimedia Commons
De Suzuki Swift

De eerste auto die ik je aanraad is de Suzuki Swift. Deze zuinige auto is zeker geschikt als eerste bolide. Je kunt zo’n Swift aanschaffen voor onder de 2000 euro met acceptabele kilometerstand (ongeveer 200.000-250.000).
Het bouwjaar gaat hierbij wel meevallen. Het meest recente bouwjaar kan tot 2005 zijn. Dit jaar is in vergelijking met andere betaalbare auto’s een goede prestatie. De Swift die ik je aanraad heeft een vermogen van 92 pk, maar eerdere varianten hebben minder vermogen met 68 paardenkrachten. Na bouwjaar 2005 zijn er nog meer varianten te vinden met onder anderen boven de 100 pk vermogen.

Bestuurders van deze auto schaffen de auto vooral aan door de zuinige statistieken. Gemiddeld verbruikt deze Suzuki namelijk zo’n 6,1 liter benzine op 100km. Het is ook goed betaalbaar door het lage gewicht met 945 kg. Maar waarom zou je zo’n auto moeten kopen?

Ten eerste zijn de looks van deze auto best oké. Suzuki bracht met dit model een leuke bak op de markt met degelijke prestaties. Bestuurders van deze auto geven als opmerkingen dat de auto wat zwaarder kan sturen in bochten en de stoelen niet echt comfortabel zitten, dus lange afstanden afleggen is niet bepaald aan te raden. Maar wat mag je ook verwachten voor een auto die gemakkelijk voor onder 2000 euro op te pikken is?

Over het algemeen rijdt deze Suzuki Swift dus degelijk en kan het je zeker rijplezier opleveren. De looks zijn goed en goed te betalen. De onderdelen zijn eenvoudig te vinden en zijn niet extreem duur. Een prima eerste auto waar je mee thuis kan komen.

Honda Civic

File:Honda Civic rear 20071205.jpg - Wikimedia Commons
De Honda Civic

Deze sedan Honda Civic is een zeer betrouwbare auto voor een goedkope prijs. Japanse auto’s zijn over het algemeen prima auto’s die een lange houdbaarheidsdatum hebben en zo heeft deze bolide dit ook. Met 83 trot 114pk vermogen heeft deze auto voldoende op vlot met het verkeer mee te komen. Roest ga je waarschijnlijk wel vinden, maar dat is te verwachten voor een auto van meer dan 20 jaar oud. Gelukkig hoeft deze roest niet erg te zijn.

Een leuk feitje over de zesde generatie Civic: De auto werd geproduceerd in Engeland en dus niet in Japan. Dit had vooral te maken met kosten; de yen was op dat moment duur en de munteenheden in Europa waren voordeliger. Allemaal voor een betere concurrentiepositie.

Mocht je net iets meer te besteden hebben of een hoge kilometerstand niet erg vinden, kun je ook nog een Civic uit recentere bouwjaren vinden en dus de zesde generatie (1995-2000) overslaan. De zevende generatie Civic komt uit 2000 maar is dus prijziger. Het gewicht van de Honda Civic is zo’n 940 kg en is daarmee in ieder geval goedkoop in maandelijkse kosten.

Bovenal heeft Honda met de Civic een auto op de markt gebracht die stabiel rijdt en je voor weinig geld van A naar B brengt. Zeker behorend bij de beste eerste (goedkope) auto’s!

Toyota Corolla

File:2002 Toyota Corolla-Runx 01.jpg - Wikimedia Commons
De Toyota Corolla

De derde auto die ik je aanraad voor de beste eerste auto onder 2000 euro is wederom een Japanner; de Toyota Corolla uit 2002. De kwaliteit van deze auto is simpelweg goed. Het interieur is van goede kwaliteit met bijvoorbeeld een goed dashboard en een stuurwiel die er prima uit ziet. Automatische airco en je hebt in deze Corolla comfortabele stoelen, wat bij de Suzuki Swift tegenvalt. Mensen met ervaringen met deze Toyota vertellen dat de fraaie bak een goede wegligging heeft en een complete auto is. Een belangrijk voordeel is dat er echt lage onderhoudskosten aan deze bolide zitten. Oftewel, een geschikte eerste auto waar je de centjes zoveel mogelijk in je portemonnee kan houden. De prijs van deze auto ligt rond de 2000 euro en het is zeker mogelijk om er één voor onder dit bedrag aan te schaffen.

Een nadeel van deze auto is het leeggewicht. Dit bedraagt bij de Corolla 1.100 kg, wat resulteert in een duurdere wegenbelasting. De versnellingsbak van de auto kan ook beter, maar is acceptabel. Zeker voor dit bedrag.

Mocht je meer informatie willen over wegenbelasting, verzekeringen en andere kosten voor je eerste auto? Dan kun je altijd dit artikel lezen waar ik je veel uitleg over dit onderwerp. Een zeer nuttig onderwerp waar je in een paar minuten veel te weten komt.

Peugeot 207

File:2007-2009 Peugeot 207 (A7) XE 5-door hatchback (2018-11-13) 01.jpg -  Wikimedia Commons
De Peugeot 207

Er zijn op diverse autoverkoopsites zoals Autoscout24 of Marktplaats genoeg Peugeot 207’s te vinden. Dit is meteen al een eerste voordeel aan deze bolide. Door de populariteit kun je de verschillende auto’s tegen elkaar afstrepen en zo tot de meest geschikte komen. Onder 2000 euro kan je al genoeg Peugeots vinden.

Maar waarom behoort deze 207 bij de beste eerste auto’s onder 2000 euro?
Ten eerste omdat de Peugeot 207 een degelijke auto is. Het interieur is prima uitgevoerd (wel wat slecht materiaal hier en daar) en het is een aardig ruime auto. Voor auto’s met dit gewicht (1.114 kg) rijdt de auto nog zuinig genoeg om je goedkoop te vervoeren.
Wat de Peugeot 207 vooral zo goed maakt is de prijs kwaliteitsverhouding. Er zijn weinig auto’s op de markt die je onder de 2000 euro op kan pikken met nog relatief weinig kilometers achter de rug. De goedkope aanschafprijs is dus écht een pluspunt. Het nadeel kan nog zijn dat de maandelijkse kosten iets hoger kunnen zijn. Onderhoudskosten zal je met deze Peugeot geschat ook weinig hebben. Kortom, een prima auto voor een erg goedkope prijs.

SEAT Ibiza

SEAT Ibiza
De SEAT Ibiza

Mocht je al eens eerder op autoverkoopsites een zoekopdracht goedkope auto’s hebben gedaan, ben je de SEAT Ibiza vast wel eens tegengekomen. Deze auto wordt enorm veel aangeboden en onder 2000 euro kun je 11 pagina’s vol Ibiza’s vinden. Neem daar een kwart van af aan sloopauto’s, auto’s met storingen of gewoonweg ’troep’ en je hebt nog een rijk aanbod over.
Eigenlijk is de Ibiza wederom een prima auto met degelijke prestaties. Er zitten voldoende opties in zoals bijvoorbeeld climate control, airco en elektrische ramen. Het gewicht van de SEAT is 1.003 kg wat nog aan de voordelige kant valt bij de belastingen. Daarnaast geven eigenaren van deze fraaie bak aan dat ze weinig tot geen last hebben van hinderlijke storingen, mankementen of problemen.

Wat is het grootste nadeel van deze spotgoedkope auto?

De Seat Ibiza is niet bepaald de zuinigste auto in deze lijst. Er wordt vermeld dat de auto ongeveer 6,7 liter op 100 km gemiddeld verbruikt, maar onder bestuurders van de auto wordt aangegeven dit niet altijd te kunnen halen. Qua benzinekosten is het dus verstandig om dit ruim in te schatten en niet de illusie te hebben dat de auto echt ‘zuinig is’ Tot slot is de auto niet echt comfortabel om lange afstanden te rijden.

Net zoals de Peugeot 207 is de SEAT Ibiza simpelweg een koopje in aanschaf. Ik wil je er wel aan herinneren dat het in onderhoud wel iets prijziger kan zijn dan andere auto’s in de lijst met beste eerste auto’s onder 2000 euro.

Ford Fiesta

De Ford Fiesta op de afbeelding
De Ford Fiesta

De Ford Fiesta is een ruime auto die je veel mogelijkheden biedt tegen een lage prijs; onder de 2000 euro kan je gemakkelijk één vinden. Over het algemeen zijn de looks goed en is het een auto waar je veel plezier aan kan hebben. Er zijn genoeg Fiesta’s te vinden met lage kilometerstand. De auto heeft 69pk en het ledig gewicht is 1.017kg. Oftewel, goedkoop en kan voldoende mee met het verkeer.
Deze Ford is zelfs tot bouwjaar 2007 te vinden onder 2000 euro met een kilometerstand onder twee ton. Deze statistieken kun je niet bij veel auto’s vinden. Hoe recenter het bouwjaar, hoe minder kans er is op mankementen. Natuurlijk speelt de gereden kilometers hier ook nog wel een rol in.

De Ford Focus is naast de Fiesta ook een populaire auto die te verkrijgen is onder 2000 euro. Maar waarom behoort deze niet in deze lijst?
Dit komt vooral door de maandelijkse kosten. Deze 2 auto’s zijn vergelijkbaar met elkaar, alleen is de Focus zo’n 100kg zwaarder.

Conclusie

Over het algemeen hebben de beste eerste auto’s onder 2000 euro een hoop gemeen. Ze zijn bovenal goedkoop in aanschaf en op de weg te houden is het ook voordelig bij deze auto’s. Natuurlijk zijn er nog veel andere bolides op de markt die een goed potentieel hebben, maar deze lijst zijn in ieder geval auto’s die in het verleden bewezen hebben een lange houdbaarheidsdatum te hebben. Ik zou je willen aanraden om sowieso goed onderzoek te doen en verstandige beslissingen te maken. Het is immers onder de streep gegarandeerd niet de allerbeste investering die je zult doen, aangezien een auto alleen maar in waarde afneemt.

Mocht je nog meer informatie willen over je eerste auto en wat er allemaal bij komt kijken, kun je hier nog meer leuke artikelen vinden op Fraaiebak.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *