De beste goedkope auto voor 1000 euro

Toyota Yaris onder 1000 euro

De beste goedkope auto voor 1000 euro is lastig te zeggen. Het ligt aan de staat van de auto en conditie. Over het algemeen zijn er een aantal automodellen die het erg goed doen. Dit zijn onder anderen de Ford Ka, Volkswagen Lupo, SEAT Arosa of Audi A2. Of ga je toch voor het goede Japanse automerk Toyota? In dit artikel leg ik je uit waarom en wat leuke auto’s zijn voor maar 1000 euro.

Goedkope auto voor 1000 euro

Over het algemeen heerst het beeld dat een auto écht veel geld kost en dat je er alleen maar zorgen aan hebt. Maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Wanneer je slim onderzoek doet, niet te grote eisen hebt en wat minder geeft om status en patsergedrag kun je al een goedkope auto vinden voor omme nabij 1000 euro. Een mooi bedrag waar je niet lang voor hoeft te sparen, maar waar je genoeg lol in kan hebben.

Met zo’n fraaie bak kan je al wat sneller wat ‘ruiger’ gaan rijden en bovendien is dit een erg goede manier om je rij skills te optimaliseren en ervaringen op te doen. Een deukje of krasje hier en daar kan gebeuren en is niet het grootste probleem met een betaalbare, goedkope auto onder 1000 euro.

Wat zijn de goedkoopste auto’s?

Voor dit artikel heb ik alvast wat onderzoek voor je gedaan. Ik denk dat het vanzelfsprekend is dat je het liefst geen barrel koopt die na een maand al stuk gaat. Uiteraard willen we zuinig van A naar B vervoert worden en een beetje vermogen mag ook wel. Hoe lichter de auto, hoe beter het voor de portemonnee. Oftewel; een eis die je zeker mag toevoegen is een auto die ietsjes zwaarder mag zijn dan een pak veren.

Nu hebben we al een aantal eisen aan een auto die niet duurder mag zijn dan 1000 euro. Voor het overzicht som ik ze nog eventjes voor je op:

 • Het belangrijkste: Een goedkope auto onder 1000 euro
 • Een lichte auto die (het liefst) onder de 1000 kg weegt
 • Een zuinige auto
 • Een aantal overgebleven pk’s mogen niet ontbreken
 • De auto mag er wel een beetje fatsoenlijk uitzien
 • Nog niet sloopwaardig
 • De kilometerstand moet niet belachelijk hoog zijn

Tip: Benieuwd naar de goedkoopste autostyling producten? Of het nou de goedkoopste telefoonhouders zijn of manieren hoe je Bluetooth muziek kan afspelen, het is goedkoop te vinden. Hiervoor zal ik kijken naar deze producten!

Wees realistisch met de prijs

We hebben dus eigenlijk 7 keiharde eisen voor onze auto onder 1000 euro. Valt nog best mee toch? Met een beetje geluk kan je op diverse autoverkoopsites zoals autoscout of marktplaats leuke pareltjes vinden.

Hoewel we niet zo’n groot budget tot onze beschikking hebben, is er voor 1000 euro al genoeg aanbod. Je hoeft er alleen niet vanuit te gaan dat je in een Audi of leuke Mercedes zit binnenkort. Maar wat krijg je dan wel voor deze prijs?

Het is lastig te zeggen wat voor specifieke automodellen je voor 1000 euro kan kopen. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze meer dan 300.000 kilometers gereden en roestvorming is gebruikelijk bij deze prijsklasse. De hoge kilometerstand kan overigens ook een positieve kant hebben; de auto heeft bewezen dat ze genoeg afstand konden afleggen!

Lijst met auto’s voor 1000 euro

De volgende auto’s die hier onder staan komen allemaal voor in dit artikel. Gebruikservaringen, reviews, persoonlijke ervaringen en feiten zijn allemaal elementen waardoor besloten is of een auto wel/niet in deze lijst terecht is gekomen.

Dit zijn de beste goedkope auto voor 1000 euro:

 • De Ford Ka
 • Volkswagen Lupo of SEAT Arosa
 • Opel Astra
 • Audi A2
 • Toyota Yaris

Ford Ka

Ford Ka goedkope auto
De Ford Ka

Je hebt vast wel eens deze Ford gezien in het verkeer. Een auto met de herkenbare rondingen. De Ka staat bekend als een soepele auto die netjes meegaat in het verkeer. Over het algemeen stuurt deze bolide wel wat zwaarder dan andere auto’s, maar echt hinderlijk is het niet. De maandelijkse kosten zullen ook erg meevallen; de Ford weegt maar 862kg.

Veel voorkomende problemen bij de Ford Ka is de roestvorming. Zoals eerder vermeld is dit bijna onvermijdelijk in deze categorie goedkope auto’s voor 1000 euro.

Oftewel, wanneer je keuze valt op de Ford Ka heb je een degelijke, leuke auto op de kop getikt tegen de laagste kosten. Wél kun je te maken krijgen met wat hogere onderhoudskosten, maar gelukkig zijn onderdelen ook erg goedkoop. Bovendien kun je een Ford Ka vinden die nog weinig kilometers achter de rug heeft. Een goede optie als beste goedkope auto voor 1000 euro!

Volkswagen Lupo/SEAT Arosa

Volkswagen Lupo
Volkswagen Lupo

De Volkswagen Lupo en SEAT Arosa lijken in veel opzichten op elkaar. Dat niet gek, want er zit een lang verhaal achter. Ik zal je het uitgebreide verhaal besparen, maar om alvast in de stemming te komen is het toch een leuk verhaal.


Volkswagen wilde ronde de jaren ’90 een kleine auto produceren omdat de vraag er toen naar was. En zo ging de auto eerst onder de ‘SEAT Arosa’ door het leven. Volkswagen had SEAT namelijk al een tijdje in het assortiment zitten en probeerden met de Arosa een leuke auto neer te zetten. Dit zal waarschijnlijk gaan om strategisch keuzes. Echte was die generatie Arosa was geen succes.

De latere Volkswagen Lupo was wél een succes. Leuke uitvoeringen (bijvoorbeeld de GTI) en een sportief ogende auto. Nu je zo’n kleine, leuke samenvatting hebt gehoord, kunnen de auto’s eigenlijk alleen maar tegenvallen… maar gelukkig zijn er genoeg redenen om voor de Lupo of Arosa te kiezen!

Mocht je geïnteresseerd zijn in zo’n goedkope auto? Het is altijd leuk om achterliggende verhalen, ervaringen en leuke extraatjes op te zoeken. Hoe leuk is het om bij de verjaardag een heel verhaal te kunnen vertellen over je gloednieuwe Lupo bijvoorbeeld!

Degelijkheid

Deze twee auto’s zijn vooral gewoon degelijk. Het is compact, zuinig en qua looks zien ze er ook nog best goed uit. Voor een goedkope auto van 1000 euro heb je waarschijnlijk waar voor je geld. Met 60 paardenkrachten valt het vermogen overigens wel tegen. Wat over is van de maximale snelheid van 160 km/p uur valt ook nog te bezien. Maar zeker een goedkope auto die je voor 1000 euro kan kopen.

SEAT Arosa voor 1000 euro te koop
De SEAT Arosa

Over het algemeen ben ik best positief over deze 2 auto’s. Op het oog is het een leuke auto, door het gewicht van 874 kg kun je er genoeg plezier mee hebben en voor 1000 euro is het zeker een goede optie. Ik vind het vooral een ideale auto (ik scheer nu inderdaad beide auto’s over één kam) om op jonge leeftijd toch een leuke auto te kunnen rijden.

De primaire functie van een auto is eigenlijk de belangrijkste reden om zo’n fraaie bak te kopen; van A naar B met de auto. En zeg nou zelf, het is toch ook leuker om in een Volkswagen te rijden dan in een merk met een ontzettend goedkoop imago?

De Opel Astra

De Opel Astra te koop voor 1000 euro
De Opel Astra

Deze hatchback is een auto met een leuk aanzicht. De verouderde Opel Astra heeft bewezen een auto te zijn met stabiele prestaties die ook wel wat weg hebben van een ‘gewone saaie auto’. Zoals je op de afbeelding ziet heeft de Astra best een leuke voorkant en oké details in het uiterlijk. Motorisch is de auto redelijk stil en ook belangrijk; zuinig.

De mensen die een Astra hebben gehad of in bezit hebben vinden dat de stoelen wel wat aan de harde kant zijn. Ook is het vrij krap op de achterbank. Oftewel, niet aan te raden als je hele grote afstanden gaat rijden. Over het algemeen zijn er weinig tot geen problemen met deze Opel Astra en krijg je in ieder geval waar voor je geld. Op dit moment worden er genoeg aangeboden op verkoopsites voor auto, waar je er omme nabij de 100 kan vinden. Ik zal hier wel ongeveer de helft van kan schrappen, aan barrels en simpelweg troep.

Audi A2

Audi A2 voor 1000 euro
Dit is een Audi A2 voor 1000 euro

Oké, ik heb eerder in dit artikel vermeld dat een Audi niet echt haalbaar was. Maar dus toch? Ja zeker! Je kan voor 1000 euro een goedkope Audi A2 rijden. Nu is de vraag natuurlijk of deze auto waar voor zijn geld is.

Hoewel deze auto de looks niet bepaald mee heeft, is het nog best een aardige auto. De A2 heeft een soepele motor, maar tussen de 2500 en 3500 toeren maakt die wel aardig wat lawaai. Los daarvan is de bolide stil en kwalitatief goed. Met een vermogen van 75pk en een ledig gewicht van 870kg gaat het goed mee met het verkeer. Mocht je meer willen weten over de pk-gewicht verhouding zal ik je adviseren om dit artikel te lezen over dat onderwerp.

Eigenlijk is ook deze auto een best leuke auto voor weinig geld. Eigenaren van de ‘fraaie’ verschijning zeggen dat het makkelijk stuurt, moeiteloos hoge snelheden haalt en dus heel goedkoop is door de wegenbelasting.

Ik adviseer je om vooral door het aanzicht van deze A2 te kijken. Want zeg nou zelf, de auto heeft het aanzicht niet met zich mee. Het is een vrij lelijke MPV auto, maar de prestaties zijn wel goed. Misschien wel de beste goedkope auto voor 1000 euro?

Toyota Yaris

Toyota Yaris onder 1000 euro
Toyota Yaris

De Japanse automerken staan erom bekend om kwalitatief goede auto’s te produceren. Het verleden heeft bewezen dat bijvoorbeeld Toyota uitstekende auto’s maakt voor een lange levensduur. Zo ook deze Yaris. Deze hatchback met 68pk vermogen kun je voor 1000 euro gemakkelijk kopen. Aanbod is er ook genoeg onder dit bedrag; je kan er ongeveer 40 vinden op Autoscout. Maar hoe is het rijgedrag van de goedkope auto voor 1000 euro?

Rijgedrag
Op basis van de diverse reviews en opgevraagde informatie blijkt dat de Yaris een auto is met goed rijgedrag. Het is met 68pk zeker niet de snelste om de weg en af en toe zal je iets minder meekomen met het verkeer, maar je rijdt wel in de goedkoopste. Deze Toyota is zeer betrouwbaar, doet geen gekke dingen en geeft je weinig onderhoudskosten. Net als velen ben ik erg positief over de Yaris. Zeker voor een klein bedrag zoals dit is de fraaie bak een echte aanbeveling! Het uiteindelijk ziet er wel wat saai uit.

TIP: Probeer voor 1000 euro een auto te vinden die vrij bekend is. Maar waarom? De kans op onderhoud bij dit type auto’s zijn veel hoger dan bij andere prijsklassen. Er zijn veel meer onderdelen beschikbaar voor deze bekendere auto’s, wat dus ook goedkoper is. Bij de aanschaf van een exotisch merk is de kans hier véél kleiner op.

Overige fraaie bakken

Nu ik je hopelijk wat meer heb kunnen informeren over wat leuke, interessante of opmerkelijke goedkope auto’s voor 1000 euro zijn, wil ik je graag nog overige auto’s aanbevelen. Het zijn zeker auto’s die betrouwbaar zijn en je niet snel langs de weg laat staan, maar toch kleine kritische punten hebben. Het is en blijft een auto voor (maar) 1000 euro. Niet veel dus.

 • Volkswagen Golf
  Wanneer je voor een Golf kiest die 1000 euro kost, heb je waarschijnlijk één met veel kilometers achter de rug. Bij verschillende aanbieders kom je er weinig tot geen tegen die relatief gezien weinig hebben gereden. De kans is aanzienlijk hoger dat je hier (te) hoge onderhoudskosten bij krijgt.
 • Audi A3
  Eigenlijk geldt voor de Audi A3 hetzelfde verhaal als voor de Golf. Het is zeker een leuke auto en is kwalitatief sterk, maar voor dit budget heb je meer kans op meuk dan een auto die nog lang meegaat. Op bijvoorbeeld Marktplaats gaan de kilometerstanden al gauw richting de 400,000. Mocht je wel voor zo’n A3 willen gaan, adviseer ik je om iets meer budget vrij te maken.
 • Peugeot 206
  Mocht je zelf al is een zoekterm hebben ingevuld met goedkope auto’s, dan is de kans groot dat je een Peugeot 206 bent tegengekomen. Dat is niet heel gek, want onder de 1000 euro kan je er maar liefst 350 vinden op één autoverkoopsite. Op zich is de Peugeot 206 best een ‘oké’ auto en heeft zeker bewezen betrouwbaar en goed te zijn, maar er is een reden dat deze Peugeot niet altijd uit de verf komt. Je kan zeker een 206 vinden die motorisch goed is en degelijke prestaties heeft, maar de kans is ook groot dat je voor onder 1000 euro rotzooi koopt. Problemen heeft deze Franse auto zeker, en daarom raad ik je de auto niet per se aan.

Leuk onderzoek naar een auto

Vergeet vooral niet te genieten bij het proces van het zoeken naar een goedkope auto voor 1000 euro of minder. Je wordt een echte detective om door het puin heen een leuk koopje te vinden. Bij deze prijsklasse is er zeker onderhandelingsruimte en maak daar dus ook zeker gebruik van.

Houd je plezier er vooral in en neem goed de tijd op zoek naar een goedkope auto. Mocht je nog meer willen weten over betaalbare, goedkope auto’s? Dan raad ik je aan op onderstaande artikelen ook eens te lezen! Alles voor een FraaieBak!

Wat zijn de leukste auto gadgets voor een lage prijs?

De 10 beste tweedehands auto’s onder de 4000 euro

Wat zijn de allerbeste goedkope studentenauto’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *