Wat zijn de allerbeste goedkope studentenauto’s?

Toyota Starlet_goedkope_auto

Een student wil natuurlijk een goedkope auto die aan zoveel mogelijk wensen voldoet. De allerbeste goedkope studentenauto’s zijn bijvoorbeeld de Toyota Starlet, Opel Corsa, Mitsubishi Colt. Voor weinig geld heb je daarnaast ook al een Volkswagen Golf, Ford Ka en de Nissan Micra. Er zijn dus genoeg interessante opties die je in overweging kunt nemen als je fraaie studentenauto.

Wat wil een student?

Als student heb je (vaak) maar weinig geld te besteden. je wilt overal zo goedkoop mogelijk uitkomen en het liefst zo luxe mogelijk leven. Dan kan een eigen auto natuurlijk niet ontbreken. De auto moet je in stijl van A naar B brengen maar moet je uiteraard zo weinig mogelijk kosten. Sterker nog, als het kan mag het helemaal niks kosten! Maar waar kan je nou zo’n fraaie bak op de kop tikken? Ik ga je antwoord geven op de vraag wat de allerbeste goedkope studentenauto’s zijn. Ik let voor je op een zo licht mogelijke auto en natuurlijk een zuinige auto. Tot slot geef ik ook mijn eigen expertise.

De Toyota Starlet

File:1998 Toyota Starlet 1.3 (EP91), front left.jpg - Wikimedia Commons
De Toyota Starlet

Ik denk dat je qua looks niet per se voor de Toyota Starlet hoeft te kiezen. Máár, in de categorie ‘fraaie bakken voor een prikkie’ is dit wel erg interessant. En zeg nou zelf, het kan zeker erger. Deze auto uit 1998 gaat al een hoop jaren mee en heeft bewezen een auto te zijn die wel tegen een stootje kan, al zal ik dat niet uitproberen. Maar waarom deze Japanse auto een van de allerbeste goedkope studentenauto?

Ten eerste heeft de Toyota Starlet het vermogen zeker mee. 75 pk klinkt misschien niet erg veel, maar voor deze lichte auto ga je met hier zeker veel rijplezier mee hebben. (Lees hier meer hoeveel pk je nodig hebt per auto). De auto heeft een totaalgewicht van 750 kg wat onwijs licht is voor een auto. Door dit aantal vermogen en gewicht is het een auto die je enorm veel belevenis oplevert tegen vrijwel geen kosten voor een auto.
Het is ook een auto waar je echt goed leren rijden. Op de weg ben je één met deze auto en geeft de Starlet je wel aan wanneer je ‘kalm aan’ moet doen. Kortom, een ideale studentenauto!

Opel Corsa uit 1998

File:Opel Corsa B Vorfacelift 1.4 GSI Atlanta.JPG - Wikimedia Commons

Opel bracht in 1998 nog zo’n perfecte studentenauto op de automarkt. Een lichte auto met 872 kg gaat je veel schelen in de kosten. Deze Duitse auto heeft verschillende types en dus ook verschillende vermogens. Het laagste vermogen wat je kan vinden is 45pk, wat oploopt tot 63pk voor een standaard Corsa. Je hebt misschien niet de gewenste luxe met ontbreken van airbags, elektrische ramen en deurvergrendeling, maar wel een auto die voor een prikkie op te kopen is. Op diverse autoverkoopsites kan je er al 1 vinden voor onder de 500 euro.
Ten opzichte van bijvoorbeeld de Starlet is deze Corsa dus wel iets zwaarder en heeft wat minder vermogen, maar absoluut een toppertje door de goedkope aanschaf. Kortom: degelijk en goedkoop. Het belangrijkste aan deze bolide is: Het rijdt goed! De Opel Corsa is dus zeker behorend bij de allerbeste goedkope studentenauto’s. In deze YouTube video kan je meer zien over de Opel Corsa

Mitsubishi Colt uit 2000

File:Mitsubishi Colt 5 front 20071029.jpg - Wikimedia Commons
De Mitsubishi Colt

Hoewel niemand de naam van dit merk in één keer goed kan spellen komt de Mitsubishi Colt zeker voor in de lijst met allerbeste goedkope studentenauto’s. Deze geweldig rijdende auto uit bouwjaar 2000 kun je voor een spotgoedkope prijs ophalen. (En nee, niet van de sloop). De Colt is vergeleken met andere auto’s in deze lijst wel wat aan de zwaardere kant met 950 kilo’s licht, maar geeft je wel iets meer vermogen met 90pk. De kosten zullen dus wel iets hoger liggen qua wegenbelasting.
Deze auto is betrouwbaar, levert je voldoende veiligheid op en is een hele goede keuze als je van rijplezier houdt. De Colt is verder een erg degelijke auto die nog opvallend ruim is. Het verbruik van de Mitsubishi is tot slot écht opvallend zuinig.

De Mitsubishi Colt kun je ook voor een erg goedkope prijs oppikken. Op sites zoals Marktplaats of Autoscout kun je zo’n fraaie bak al voor 300,- in bezit hebben.

Nissan Micra

File:Nissan Micra Dreitürer 1.0 Jive.JPG - Wikimedia Commons
Nissan Micra

De Nissan Micra is in mijn ogen een vrij simpele auto. Vrij degelijk en niet écht speciaal. Er zijn weinig mankementen aan deze Japanse auto, maar echt een pareltje is dit ook weer niet. Maar waarom behoort deze auto dan wel in dit rijtje?

Eigenlijk heel simpel: De Nissan Micra is enorm goedkoop! Een stabiele auto waar je genoeg plezier in kan beleven met niet veel problemen. Een redelijk ‘saaie’ auto is het dan weer wel. Maar wat heb je eigenlijk te kiezen als student? Voor zo’n 400,- kan je al in een Micra rijden. De auto heeft 60 pk vermogen en weegt met 810 kg nauwelijks wat.

Als studentenauto is sowieso een Japanse auto goed om naar te kijken. Veel van dit soort auto’s gaan al meer dan 20 jaar mee. Niet dat zo’n getal alles zegt, maar kan wel een indicatie geven dat het in ieder geval een stabiele auto is. Vooral Toyota doet het goed in goedkope studentenauto’s valt mij op.

Volkswagen Golf 3

File:VW Golf III front 20080318.jpg - Wikimedia Commons
Volkswagen Golf 3

Wil je een studentenauto die je misschien net iets meer luxe kan geven is de Volkswagen Golf 3 een fraaie bak om zeker naar te kijken. De Golf is een degelijke auto die eigenlijk overal ‘keurig’ met een voldoende uitkomt. Met deze bolide heb je verschillende keuzes in type auto’s, maar als student ga je het voordeligst uitkomen met de variant met 75 pk vermogen en een gewicht van 1.065 kg. Het is dus in vergelijking met eerdere opties wél iets duurder om op de weg te houden, maar je krijgt er wel een zeer populaire Golf voor. Onder de 1.000 euro kan je er al 1 op de kop tikken.

Ford Ka

File:2007 Ford KA Studio 1.3 Front.jpg - Wikimedia Commons
De Ford Ka

Ford bracht met deze opvallende Ka een speelse auto op de markt. Deze Amerikaanse auto is met 862 kg een goedkope auto waar je speels mee naar de campus kan rijden, zonder geld te hebben voor een parkeerplekje door de avond in de kroeg de dag ervoor. Dan maar een stukje lopen natuurlijk. Maar stel: je hebt als student een keer een nacht overgeslagen en je kan wel met de auto, is deze Ford Ka een leuke auto.
Met 60 pk vermogen heeft die voldoende vermogen om normaal met het verkeer mee te komen. Genoeg plezier in deze fraaie bak en kost je geen drol!

Genoeg keuze

Uiteindelijk moet je natuurlijk zelf een keuze maken voor welke auto je gaat. Misschien past de één beter bij je maar is die wel iets duurder, of spreekt het design van een auto je niet aan. Ga in ieder geval voor een auto waarbij je een goed gevoel hebt! Verder is het leuk om een auto te hebben die aan veel eisen voldoet, maar wees ook realistisch dat je voor zo weinig geld misschien niet de mooiste en beste auto kan kopen. Maar wat zeker is: In deze auto’s heb je geen gebrek aan rijplezier!

Tips voor wanneer je zelf op onderzoek gaat

Waarschijnlijk ga je zelf ook nog het internet afstruinen op zoek naar de goedkoopste studentenauto. Dit is zeker een leuk proces waar je genoeg tijd voor moet nemen. Op de autosites kun je tussen het ‘puin’ nog best aardige koopjes vinden met acceptabele kilometerstanden. Wanneer je dusdanig geïnteresseerd bent en een kijkje gaat nemen bij de auto, let dan goed op roest en het onderhoud van de auto. Overigens is helemaal geen roest voor zo’n auto wellicht niet te vinden. Bij de aankoop van je goedkope studentenauto is het tot slot aan te raden om een APK erbij te regelen.

social media button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *