Wat is de beste site om je auto te kopen?

beste autoverkoopsite om je auto te kopen

De beste site om je eerste auto te kopen zijn er twee; Autoscout24 en Marktplaats. Door het ruime aanbod van deze giganten op het gebied van auto’s verkopen kun je gegarandeerd je (eerste) auto vinden. De sites hebben functionele tools en handige manieren hoe je snel de goedkoopste auto’s kan vinden. Naast deze sites heb je ook nog betrouwbare aanbieders zoals Autotrack, Gaspedaal en auto.nl

Wat je eerst moet weten

Mocht je op zoek zijn voor de beste site voor je eerste auto krijg je er ongetwijfeld mee te maken: op welke autoverkoopsite moet ik de koopjacht starten? Ik wil je in dit artikel graag meenemen in wat de beste site is om je eerste auto te kopen. In deze expertise let ik niet alleen op het aanbod op desbetreffende sites, maar ook op de vormgeving, gebruiksvriendelijkheid en features die mogelijk interessant zijn voor je. Ik geef je antwoord op de vraag wat de beste site is om je eerste auto te kopen.

Lijst met de beste autoverkoopsites

Zeer waarschijnlijk ga je een eerste auto kopen die zo dichtbij mogelijk te koop staat. De locatie is dus één van de belangrijkste indicaties. Ook wil je een site vinden waar genoeg auto’s te koop staan (dus groot aanbod) en waar je gericht kunt filteren op je wensen en behoeftes. Maar zijn er ook nog meer elementen die belangrijk zijn? Dat ga ik je allemaal uitleggen in dit artikel. Ik wil je eerst een lijst geven met allerlei autoverkoopsites. Vervolgens behandel ik (in mijn ogen de beste) sites apart en geef ik de overige sites aan die een mindere positie in de markt hebben. Zijn de bekendste autosites wel zo goed? Of zijn er misschien wel kleine sites die het juist zo goed doen? Ik zoek voor je uit wat de beste site is om je auto te kopen!

Een lijst met autoverkoopsites:

Verschillende doelgroep

In deze lijst met 12 verschillende autoverkoopsites hebben deze aanbieders ook andere doelgroepen. Autotrader is bijvoorbeeld een verkoopsite voor vooral oldtimers en andere sites richten zeer weer meer op business-to-business en business-to-consumer. Dit houdt in dat het aanbod vooral van garages of particulieren zijn.
Het is dus goed om te weten op welke doelgroep de autoverkoopsite zich richt. Dit kan al een indicatie geven voor wat de beste site is om je eerste auto te kopen.

Auto Te Koop Autobedrijf - Gratis afbeelding op Pixabay

Autoscout24

Aannemelijk is dat je deze autosite wel eens voorbij hebt zien komen. Deze website is de grootste aanbieder in auto’s in Nederland. De autosite heeft een aanbod van ruim 275.000 auto’s. De kans dat je uit dit aantal auto’s de juiste eerste auto kan vinden is zeker aanwezig. Door het hoge aantal van aanbod kan je ook sneller goedkope auto’s vinden die je voor een prikkie kan ophalen. Dit vergroot dus je kansen voor een geschikt model.
Op Autoscout24 is het aanbod een mix van particulieren en garages. Het nadeel van deze site is dat er ook een groot aantal puin tussen te vinden is. Advertenties met auto’s die allang verkocht zijn of gewoonweg bizarre prijs-kwaliteitverhoudingen.

Wat erg fijn is aan deze site is dat je erg gerichte filters kunt instellen. Van transmissie tot bluetooth; wat je eisen zijn kan je filteren. Voor je eerste auto is het niet verstandig om enorm veel eisen te hebben, maar er zijn zeker nog mogelijkheden.

Verschillende filters

Autoscout24 is qua vormgeving zeker een toporganisatie. Wat ik zelf écht goed vindt is dat je in slechts één oogopslag al belangrijke specificaties kan zien. De kilometerstand, bouwjaar, transmissie, brandstof, uitstoot en vermogen geven ze je meteen. Op andere sites moet je vaak doorklikken, wat vanuit mijn expertise op den duur vervelend is. In dit artikel geef ik je meer informatie over wat de belangrijkste specificaties zijn en wat voor nuttige informatie ze je bieden.

In één weergave belangrijke informatie

Marktplaats

In de categorie ‘beste site om je auto te kopen’ staat Marktplaats erg hoog. Hier kun je vooral auto’s vinden van particulieren. De trend van autogarages die ook naar deze site gaan is wel toegenomen, maar dit aantal is nog redelijk weinig. Volgens Marktplaatsperskamer verkoopt deze site 19.500 auto’s per maand, wat neerkomt op 1 verkoop per 2 minuten. Dit geeft al aan dat Marktplaats zeker een gigant is en veel aanbod heeft voor je eerste fraaie bak.
Het voordeel aan Marktplaats en particulierenverkoop is dat je vaak veel onderhandelingsmogelijkheden hebt. Het gebeurd vaak dat de auto niet écht voor het bedrag verkocht wordt waarop het aangeboden staat. Particulieren kunnen hier over het algemeen soepeler over onderhandelen. Er zijn immers minder grote belangen wat garages wel kunnen hebben.

Wat ik zelf erg handig aan deze site vindt is dat je kan instellen dat je een mail krijgt wanneer er een nieuwe advertentie in jouw filters geplaatst is. Op deze manier heb je direct in de gaten wat er beschikbaar is en kun je de snelste en eerste potentiële koper zijn. Als je weet wat de waarde is van zo’n eerste auto, geeft dit je kansen om pareltjes uit de markt te halen; de goedkoopste auto’s!

Gaspedaal.nl

Deze autoverkoopsite is ook een grote site die als zoekmachine fungeert. Gaspedaal.nl heeft ook een groot aanbod en geeft je verschillende mogelijkheden om je eerste auto te kopen. Zoals eigenlijk alle autoverkoopsites kun je gericht filters instellen en krijg je een weergave van alle modellen die te koop aangeboden zijn. Zie je een potentieel geschikt model? Dan kun je doorklikken naar de dealer of portal. Hieronder zie je hoe dit is weergegeven.

Weergave doorklikportal op Gaspedaal.

De vormgeving oogt op het eerste gezicht strak en duidelijk. De prijzen staan groot afgebeeld en je kan toelichtende informatie zien. Een nadeel is dat deze specificaties met komma’s achter elkaar te zien is en in mijn expertise onoverzichtelijk staat. Ook kun je pas contactgegevens van de verkoper vinden als je een aantal keer doorklikt, en mocht je in deze fase onderdelen zien die je niet bevallen is het in verhouding een langer proces om weer door te zoeken. Verder is het misschien niet de makkelijkste weg naar je potentiële auto, maar het geeft je wel de mogelijkheid om je een duidelijk overzicht te geven met de diverse dealers en portals. Kortom, zeker een site in opkomst, maar mist in mijn ogen nog geoptimaliseerde features.

Autotrack

Autotrack is een website die tweedehands auto’s al sinds 2000 aanbiedt. Er zit een groot concern achter (DPG media) en bieden veel auto’s aan. Net als Autoscout en Marktplaats is dit een website die veel verschillende autobedrijven en particulieren aan zich weten te binden. Met de zoekopdrachten kan je een goede mix vinden tussen deze 2 aanbieders.

Wat erg fijn is aan Autotrack is dat ze zijn aangesloten aan bedrijven zoals BOVAG, ANWB en CARFAX. Dit zorgt er voor dat er vrijwel altijd betrouwbare advertenties worden geplaatst, en dus de kans op nepadvertenties nihil is. Deze partners bieden daarnaast ook nog garanties.

Persoonlijke voorkeur

Persoonlijk heb ik zelf bij de zoektocht naar mijn eigen auto deze website een beetje ontweken. Maar waarom deed ik dat eigenlijk? Eigenlijk heb ik hier een vrij simpel antwoord op.

Over het algemeen keek ik onwijs veel op Marktplaats en Autoscout. Hier worden de meeste auto’s aangeboden en vanuit mijn gedachtegang ging ik ervan uit dat verkopers eerst aan deze platformen denken bij de verkoop van hun auto.

Autotrack heeft veruit de meeste zakelijke verkopers. Dus garages en dealers. In een prijsklasse tot 4.000 euro was de kans op slagen het minst bij deze aanbieders, doordat deze verkopers vaak duurdere auto’s in het assortiment hebben.

Autohaus Autodealers Auto Verkopen - Gratis foto op Pixabay

Advies voor jou
Kortom: Autotrack is een prima website en biedt genoeg mogelijkheden, alleen raad ik je deze website niet aan als je op zoek bent naar een (eerste) goedkope auto. Het is altijd goed om wél een kijkje te nemen naar deze prijsklasse op de site, aangezien het niet per definitie wil zeggen dat er geen goed aanbod is van goedkope, betaalbare auto’s.

Overige autoverkoopsites

Zoals ik in het begin van dit artikel vertelde zijn er nog een groot aantal overige autoverkoopsites. Dit soort aanbieders zijn niet een plaats waar je direct aan denkt bij de koop van je eerste auto. Er zit zeker potentieel in deze aanbieders, maar als je het mij vraagt blijft het bij één keer bezoeken en wellicht over een paar weken weer.

Kortom, de beste site om je eerste auto te kopen zijn er twee. Ik adviseer je om vooral Autoscout24 en Marktplaats in de gaten te houden. Filters opstellen, mails krijgen wanneer er in zeer precieze filters een auto te koop komt te staan zal je goed op weg helpen. Wees scherp, alert en ook belangrijk; geniet van het proces!

Artikelen die ik je aanraad

Mocht je nog meer leuke artikelen willen lezen vol waardevolle informatie over je potentiële goedkope en betaalbare auto? Dan kan je altijd dit artikel lezen met de beste tweedehands auto’s onder de 2000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *