Wat zijn de beste auto’s voor 3000 euro?

beste goedkope auto's voor 3000 euro

De beste auto’s voor 3000 euro zijn verschillende auto’s zoals de BMW 3-serie en Kia Picanto. Voor dit budget is het mogelijk om uit een brede markt je geschikte goedkope auto te kopen. Er is ontzettend veel aanbod en hier moet je zorgvuldig onderzoek naar doen. Andere auto’s wat een erg goede optie is voor (maar) 3000 euro zijn de Renault Clio en de Toyota Aygo. Het betreft erg betrouwbare auto’s die bewezen hebben dat ze erg onderhoudsvriendelijk voor de dag komen. Ook zijn dit uiteraard erg goedkope auto’s waar je onwijs veel plezier in kan hebben. In dit artikel gaan we de auto’s aandachtig bij langs en geeft Fraaiebak.nl details over de beste auto’s voor 3000 euro! Waar wacht je nog op?

Wat zijn de beste auto’s voor 3000 euro?

Tuurlijk is de primaire functie van een auto om je ergens heen te brengen. Het logische principe om van A naar B te gaan. Maar zeg nou zelf, het is ook belangrijk om een fijne auto te hebben. Een goedkope auto waar je veel plezier in kan hebben en waar je een trotse eigenaar van bent. Voor het artikel van Fraaiebak op zoek naar jouw goedkope auto van 3000 euro kijken we naar veel verschillende eigenschappen aan een auto. We introduceren je graag de beste auto’s voor 3000 euro met volgende aspecten:

Een auto onder 3000 euro waarmee je veel plezier kan hebben

Een leuke tweedehands auto onder 3000 euro waarmee je weinig kosten hebt

Een goedkope fraaie bak waar je trots op bent

Genoeg aanbod van goedkope auto’s tot 3000 euro

De redactie van Fraaiebak.nl heeft speciaal voor jou een selectie gemaakt van de beste tweedehands auto’ tot 3000 euro. Ten eerste wil ik je graag al 1 ding meegeven wat erg positief is: aanbod genoeg! De kans dat je jouw nieuwe auto onder 3000 euro vindt is dus groot genoeg! Op autoverkoopsites zoals Autoscout24 of Marktplaats kun je nauwkeurig selecteren wat voor auto je aantrekkelijk vindt. Via deze weg is het dus erg eenvoudig om de goedkope auto’s onder 3000 euro nauwkeurig in de gaten te houden. Dit vergroot de kans op een ‘koopje’. En dat is toch wat we allemaal willen?

Beste auto voor 3000 euro: BMW 3-serie

goedkope auto onder 3000 euro bmw 3 serie
De BMW 3 serie vanaf bouwjaar 2000

Over de BMW 3-serie is genoeg te vertellen. De één heeft er twijfels over en andere rijdt er met een glimlach mee weg. Het is een goedkope auto met een onwijs fijne uitstraling. De Duitse auto heeft de looks sowieso mee. Over het algemeen is het motorisch in orde en levert deze auto je veel plezier op. Onder 3000 euro is het makkelijk om er een goede te vinden. De auto wordt weliswaar veel aangeboden onder deze prijs, maar wij raden je wel aan om toch een BMW 3 serie aan te schaffen rond dit bedrag van 3.000 euro. De kans op een afgetrapte BMW is namelijk steeds groter bij een laag bedrag.

Deze BMW is met 1.285 kilogram aardig licht en is daardoor goedkoop is wegenbelasting. Eén van de beste auto’s onder 3000 euro met genoeg vermogen gaat je genoeg rijplezier opleveren en je gaat er genoeg vinden rond het bouwjaar van 2000. Het is wel verstandig om rekening te houden met onderhoudskosten aan deze BMW. Hier kun je op den duur namelijk niet om heen. Er is onwijs veel aanbod van dit type auto en geeft je dus ook de mogelijkheid om genoeg varianten te observeren. Dit is een heel groot voordeel ten opzichte van andere goede auto’s. De BMW 3-serie is in ieder geval een topper als het gaat om de beste auto onder 3000 euro.

Kia Picanto

File:2012 Kia Picanto Halo Ecodynamics 1.2 Rear.jpg - Wikimedia Commons
De Kia Picanto uit bouwjaar 2012

Zeker een auto die bij de beste auto’s voor 3000 euro hoort is de speelse Kia Picanto. Een compacte auto met genoeg opties. Via verkoopsites zoals Autoscout zijn er genoeg te vinden rond dit budget van (maar) 3000 euro. Met een beetje ruime zoekopdrachten vind je er al 100 stuks.

Er zitten een aantal grote voordelen aan deze fraaie bak ten opzichte van anderen. In deze prijsklasse ga je niet vaak een auto uit 2012 kunnen vinden. Een erg recent bouwjaar waar je van kan profiteren. Ook zijn de kilometerstanden gunstig bij een prijs van 3000 piek. Al deze aspecten zorgen er alleen maar voor dat de Kia Picanto een langere houdbaarheidsdatum heeft. Wie wil dat nou niet?

De goedkope auto heeft 69 pk. Op het oog wellicht wat weinig, maar echt ruim voldoende om met het verkeer mee te gaan. Dit komt vooral in combinatie met het lichte gewicht. Deze verhouding leg ik je in dit artikel uit. Waarschijnlijk heb je voor 3000 euro een Picanto met ongeveer 200.000 kilometers op de teller. Over het algemeen is deze stand voldoende om met weinig onderhoud verder te rijden. Vooral met zo’n kleine auto als deze Kia die sowieso onderhoudsvriendelijk is. Met een lichtgewicht van 815 kg scheelt dit ook een slok op een borrel voor de wegenbelasting. Dit zal je portemonnee gegarandeerd aantrekkelijk vinden. Kortom, de Kia Picanto is zeker één van de beste auto’s voor 3000 euro. Vooral als je het fijn vindt om écht goedkoop uit te zijn en niet te veel eisen aan een auto hebt.

TIP! | Mocht je op zoek zijn naar leuke autogadgets? In dit artikel staan de handigste en tofste gadgets die je auto een leuke toevoeging geven. Zeker het lezen waard!

Renault Clio

beste auto voor 3000 euro renault clio
De Renault Clio uit bouwjaar 2008

Een leuke auto die zeker bij de beste auto’s voor 3000 euro hoort is de Renault Clio. Deze variant is van het bouwjaar 2008 goedkoop op te halen. Er is heel veel te vertellen over de auto. Het design van het Franse merk is strak en ziet er goed uit, motorisch dik en orde en kost je niets. Hoewel er ook genoeg Clio’s onder 3000 euro te koop staan, raden we je toch aan om rond deze prijsklasse te zitten. Voor deze prijs heb je simpelweg wat meer Clio voor je geld en minder kans op miskopen. Er is namelijk genoeg puin te vinden van de occasion.

De hatchback is een auto die twee enorm fijne aspecten heeft. Betrouwbaarheid en degelijkheid. Misschien raakt de bolide het randje van een saaie auto, maar je weet wel precies wat je koopt. Via diverse reviews blijkt dat het een fijne auto is waar niet veel op aan te merken is. Het is een verstandige, goedkope auto met genoeg opties.

Voor ongeveer 3000-3500 euro heb je een fraaie uitvoering met weinig kilometers achter de rug. Op de bekende verkoopsites heb je er één met 125.000 km. Ontzettend laag voor 3000 euro. De goedkope auto heeft 75 pk en weegt slechts 1.065 kg. De specificaties spelen dus allemaal in je voordeel. Oftewel, de auto hoort zeker bij de beste auto’s voor 3000 euro.

TIP van de redactie | Zorg bij de keuze voor een goedkope auto ten alle tijden dat je geld achter de hand blijft houden. Er kunnen altijd onverwachte kosten komen. Er is toch niets fijner dan hier al op inspelen?

Toyota Aygo

De Toyota Aygo uit bouwjaar 2010

Bij Fraaiebak.nl kunnen we het niet vaak genoeg over Toyota hebben. Dit Japanse merk wordt altijd geprezen om de geweldige betrouwbaarheid en kwaliteit van de auto’s. Het is ontzettend goedkoop, je weet precies wat je koopt en de houdbaarheidsdatum bij elke Toyota lijkt wel eeuwig. Reden genoeg om een Toyota in de lijst met beste auto’s voor 3000 euro op te nemen. En óf ze dat verdienen!

De Toyota Aygo is een erg goede optie voor een budget van 3000 euro. Deze compacte auto geeft je precies wat je verwacht van zo’n kleine auto. Het is ontzettend zuinig en je gaat veilige kilometers tegemoet. Wanneer je op zoek bent naar een speelse auto is dit wel iets minder geschikt. Het is wel ideaal als stadsauto of goedkope bolide die je alleen van A naar B moet brengen. Dat is ook precies de gedachte achter de Aygo. Goedkoop en makkelijk.

Er is genoeg aanbod van deze goedkope fraaie bak van 3000 euro. De meeste Aygo’s hebben tussen de 70.000 en 150.000 kilometers gereden. Met 68 pk en leeggewicht van 765kg is het een goedkope en zuinige optie. Perfect voor een persoon die niet heel veel speciaals in een auto zoekt. Mocht je de Aygo toch niet zo mooi vinden, kun je altijd kiezen voor de Peugeot 107 en Citroën C1. Dit zijn allemaal broertjes van elkaar en gemaakt in dezelfde fabriek.

Beste goedkope auto’s voor 3000 euro

Fraaiebak.nl hoopt je voldoende te hebben geïnformeerd over de goedkoopste opties voor een budget van 3000 euro. Hoewel er ontzettend veel aanbod op de markt is zal je met deze auto’s zeker goed zitten. Ze hebben bewezen erg fijne auto’s te zijn en aan de verwachtingen te voldoen.

Voor 3000 euro ga je veel plezier hebben in deze auto’s:

  • BMW 3-serie
  • Kia Picanto
  • Renault Clio
  • Toyota Aygo

Fraaiebak.nl heeft ook andere lijsten voor je uitgezocht. Heb je bijvoorbeeld iets minder budget? Lees dan vooral dit artikel over de beste auto’s voor een bizar bedrag van maar 1000 euro! Bij een auto van deze prijs is de kans op een goed rijdende auto wellicht wat minder, maar het feit dat de aanschaf zo goedkoop is scheelt enorm. Het verbaasd je nog hoelang je er mee rond kan rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *