Wat zijn de beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon?

de beste goedkope auto voor op vakantie in de zon

De beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon zijn over het algemeen ruime auto’s. Ook zijn betrouwbare auto’s altijd fijn op vakantie. Natuurlijk kan een cabriolet in de zon niet ontbreken, al dient deze wel functioneel te zijn. De beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon zijn de Peugeot 3008, Citroën C4 en de Peugeot 207cc bijvoorbeeld. Dit zijn perfecte auto’s die erg ruim zijn en genoeg te bieden hebben. Uiteraard geeft de 207cc je het perfecte cabrioletgevoel met een goedkope, fraaie bak! De Toyota Prius is ook zeker een goede optie om in een veilige, kwalitatief sterke auto op vakantie te gaan. Ook is de auto simpelweg het meest goedkoop op mee op vakantie naar de zon te gaan.

De beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon

Over het algemeen geven mensen het aan dat ze het fijn te vinden om een ruime auto te hebben op vakantie. Autobestuurders vinden het ideaal om tijdens de vakantierust een grote auto te hebben waarbij de eventuele kinderen ook de ruimte hebben om nog enigszins zich te bewegen . Er is niets zo vervelend dan tien uur op elkaar te moeten zitten (als je zelf naar de bestemming gaat rijden). Los van dit aspect is het ook fijn om in een cabriolet te rijden wanneer het zomer is, alleen is dat al vrij snel een open deur. Duh. Er moet dus kritisch worden gekeken. Fraaiebak.nl heeft speciaal voor jou de beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon samengesteld. Dit zijn de volgende auto’s:

De beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon zijn:

  • Peugeot 3008
  • Citroën C4 Grand Picasso
  • Toyota Prius
  • Volvo XC90 (duurder segment)
  • Peugeot 207 cc

Zonnige vakantie met je auto

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een fijne, prettige vakantie waar je aan uitrusten toekomt. Voor zo’n fijne vakantie moet je uiteraard ook de meest ideale omstandigheden hebben. Een degelijke auto met genoeg uitrusting is dus geen luxe. Maar toch wil je zo goedkoop mogelijk uitkomen met je fraaie bak. De verschillen zijn immens en wij begrijpen goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Voor dit artikel over auto’s voor een zonnige vakantie geven we een aantal prachtige auto’s die je perfect kan gebruiken bij een zonnige vakantie. Het zijn niet de standaard cabrio’s, maar auto’s waar genoeg ruimte in zit voor de hele familie en degelijk zijn. Spoiler alert: je gaat verbaasd zijn. De verstandigste keuzes kunnen anders zijn dan je verwacht. Hoewel de meningen van elke autorijder verschillen, is er een mooie lijst uit gekomen. De beste goedkope auto’s voor een zonnige vakantie is op een onderzoekende wijze gebeurd. Gelukkig hebben we de autoverkoopsites zoals Autoscout en Marktplaats waarbij je de goedkope auto’s kan vinden. De fraaie auto’s voor weinig geld. Dat is wat we willen.

Peugeot 3008

beste ruime goedkope auto voor op vakantie
De Peugeot 3008: Ruime auto voor op vakantie

De Peugeot 3008 is een serieus ruime auto die perfect is voor een gezin. Het geeft je de mogelijkheid om erg goedkoop naar bijvoorbeeld Frankrijk te rijden. De auto is relatief licht in zijn prijsklasse en de prestaties zijn degelijk. Voor een prijs van rond de 4.000 euro heb je geen stationwagen met enorm veel opties, maar de basis is er. Het is een koopje die je zonder al te veel problemen naar de zon kan rijden.

Het verbruik is 6,9 liter op 100 kilometer. Voor een lichtgewicht van 1.374kg is dit wederom een topprestatie. De wegenbelastingen en verzekeringen zullen mede hierdoor ook erg goedkoop uitvallen. Kort samengevat is het vooral één van de beste goedkope auto’s voor op een zonnige vakantie. Vanaf een bouwjaar vanaf 2008 kan je al genoeg Peugeot 3008’s vinden die een prima kilometerstand hebben. Qua vermogen moet je het met 120 pk doen. Dit vermogen is te doen, maar de hoge bergpassen kunnen wel wat zwaarder worden. Gelukkig compenseert het lichte gewicht weer. Eigenlijk is de Peugeot 3008 een hele goede optie wanneer je al een gezin hebt en comfortabel wil reizen met een oog naar de kosten. De bolide behoort zeker bij de beste goedkope auto’s voor op vakantie!

De Peugeot 3008 is vanaf zo’n 4.000 euro te koop
De goedkope auto rijdt 6,9/100km en is 1.374kg
Deze ruime auto voor op vakantie heeft 120pk vermogen

Citroën C4 Grand Picasso

citroën c4 ruime auto voor op vakantie
De Citroën C4, geweldig ruime auto voor op een zonnige vakantie

Deze Franse auto is wederom een auto die je weinig geld gaat kosten. Over het algemeen is deze Citroën C4 een prima auto waarmee je vooral degelijk koopt. Het is een relatief ‘saaie’ auto, maar wel erg geschikt om met een gezin op vakantie te gaan. Aan ruimte is sowieso geen gebrek in deze auto. Via de autoverkoopsites worden er genoeg van dit model aangeboden. Alleen al op Autoscout24 worden er al meer dan 70 varianten aangeboden tussen een prijs van 3000 euro en 6000 euro. Wij raden je wel aan om een iets duurdere C4 aan te schaffen. Dit komt vooral doordat er ook veel puin tussen kan zitten en dat we de kans op hoeveelheid onderhoudskosten en belletjes naar de ANWB willen verkleinen.

De Citroën C4 Grand Picasso heeft op het gebied van motorische eigenschappen veel weg van de eerder genoemde goedkope Peugeot 3008. Deze C4 is met 1.433kg iets zwaarder en verbruikt daardoor gemiddeld ook wat meer. Voor 100 kilometer heb je voor deze auto ongeveer 7,5 liter nodig. Het vermogen is identiek aan de Peugeot met 120 pk. Op het gebied van deze informatie heeft de 3008 dus wel een streepje voor, maar qua prijs en kwaliteit kan het wel iéts verschillen. Voor ongeveer 4500 euro heb je al een prima Citroën op de kop getikt.

Een prima Citroën C4 Grand Picasso is al te koop vanaf ongeveer 3500 euro
Het verbruik van de fraaie auto is 7,5l op 100 km.
De stationwagen heeft in totaal 120pk vermogen, net als de Peugeot 3008.

Toyota Prius

File:2008 Toyota Prius (NHW20R) hatchback (2018-11-02) 01.jpg - Wikimedia  Commons
De Toyota Prius, goedkope auto voor op vakantie!

De Toyota Prius is zeker een auto waar je veilig mee kan rondrijden. Het hoort zeker bij de beste goedkope auto’s voor op vakantie. Deze auto kan garantie geven voor een leuke, maar vooral veilige tocht door bijvoorbeeld Frankrijk. Het Japanse materiaal is stabiel en kwalitatief heeft het uitstekende prestaties. Hoewel deze goedkope auto in die zin niet heel speciaal vervoer is, geeft deze Toyota je wel precies wat je nodig hebt. Het interieur is kwalitatief ook goed en de auto heeft genoeg opties. Het is natuurlijk geen auto voor een heel hoog segment, dus verwacht hierin niet té veel. Het is gewoon degelijk en écht goed voor wat je voor deze auto moet betalen.

Maar wat zijn dan de specificaties van deze goedkope auto voor op vakantie?
De variant Prius die Fraaiebak.nl zeker kan aanraden komt uit bouwjaar 2008. Dit is nog best een recent jaar als je kijkt naar vergelijkbare auto’s. Motorisch kun je diverse opties kiezen, maar met 77 pk vermogen heb je de goedkoopste Toyota. Andere varianten van 99 of 136 pk kosten al snel een hoop geld meer. En we willen toch de kostenpost zo laag mogelijk houden. Het gewicht van de auto voor op een zonnige vakantie is 1275kg. Hier valt het erg licht uit vergeleken met voorgaande goedkope auto’s in deze lijst. Qua belastingen valt het dus ook erg mee. Over het algemeen is de Toyota Prius simpelweg een erg goedkope auto met prima prestaties!

Je kan een Toyota Prius kopen voor ongeveer 4.000 euro. Met dit geld heb je wel de bodem van de markt van dit type auto.
Het verbruik van de auto voor een zonnige vakantie is gemiddel 4,3 liter op 100 km. Onwijs zuinig!
De Prius die we aanraden heeft 77pk vermogen en weegt 1275 kg.

TIP van de redactie: De 10 beste tweedehands auto’s onder de 4000 euro lees je hier!

Volvo XC90

File:Volvo XC 90 T6 AWD.jpg - Wikimedia Commons
De Volvo XC90. Een goedkope auto voor een zonnige vakantie

De Volvo XC90 is normaal gesproken een auto uit het hogere segment. Gelukkig zijn er genoeg uitzonderingen! Met een beetje onderzoek en verdieping zijn er genoeg Volvo’s te vinden voor een betaalbare prijs. Kwalitatief is het uiteraard ook goed. Ook al is er veel te vertellen over de definitie van goed, maar dat laten we voor een andere keer over. Deze SUV heeft voor een prijs van ongeveer 6.000-7000 euro op de bekende autoverkoopsites. Er zijn enkele auto’s die goedkoper zijn, maar dat zijn wel de oudjes met al velen kilometers op de teller. Hoewel de prijs wel iéts duurder is, gaat het je wel plezier opleveren. Zeker één van de beste auto’s voor een zonnige vakantie!

Over het algemeen is Volvo een merk die een prima imago heeft. Kwalitatief is het oké materiaal, maar de XC90 is wel een zwaardere auto met 2.024 en is daardoor ook duurder in brandstof. Eigenlijk is de Volvo dus een optie die je je alleen kan veroorloven als je iets meer budget beschikbaar hebt. In dit ‘duurdere’ segment is het wél een echt koopje. Wees dus bewust van de kosten en doe hierin verstandige keuzes!

De Volvo XC90 heeft 163 pk vermogen en weegt 2.024 kilogram.
Het brandstofverbruik van deze auto is gemiddeld 9 liter op 100 km.
Je betaald ongeveer 6.000 euro tot 7.000 euro voor deze fraaie bak.

Peugeot 207 cc

Peugeot 308 CC 1.6 Sport 2010 | RL GNZLZ | Flickr
De Peugeot 207cc, zeker een auto in de lijst met beste auto’s voor op een zonnige vakantie.

Uiteraard kan in de lijst met beste auto’s voor op vakantie in de zon een fijne cabriolet niet ontbreken. Hiervoor is de Peugeot 207 cc een erg goede optie. Deze kostenbesparende auto geeft je een enorm vrij gevoel en je kan nog genoeg plezier uit zo’n goedkope auto halen. Hoewel het in ruimte iets minder opties heeft, is het echt een ideale auto voor in de zon op vakantie. Een cabriolet met elektrische dak waarmee je óók geruisloos de winter zonder problemen door kan komen. Deze goedkope auto is een vierzitter, waar je in vele gevallen (slechts) 2 zitplaatsen hebt. Zet je vriend van 1 meter 90 maar niet achterin, want veel beenruimte heb je daar niet.

TIP: Ben jij op zoek naar de leukste autogadgets zoals Bluetooth of carstyling? Bekijk dan zeker deze leuke producten!

Vanaf een bouwjaar van ongeveer 2006-2007 heb je al een kwalitatief sterke uitvoering met weinig gereden kilometers. De waarde van dit type auto is in de eerste jaren al zoveel afgenomen dat je écht een laag budget nodig hebt. Dit willen we natuurlijk allemaal. Peugeot bracht de auto met verschillende motorische opties. De keus varieert tussen de 95pk en 150 pk. Met dit vermogen kun je in ieder geval vlotjes door het buitenlandse verkeer. Het lichtgewicht van deze coupé cabriolet auto is 1.317 kg.

File:Peugeot 207 CC (Facelift) – Heckansicht, 31. Dezember 2012, Hilden.jpg  - Wikimedia Commons

Over het algemeen is dit in alle opzichten een goedkope oplossing om te genieten van een cabriolet, maar toch ook de kosten te beperken. Het is dus simpelweg de ideale goedkope cabriolet, zeker voor op een zonnige vakantie.

De Peugeot 207cc kan je in diverse prijsklassen aanschaffen, afhankelijk van bouwjaren en gereden kilometers. Dit zal tussen de 3.000 euro en 7.000 euro kunnen zitten.
Het is een cabriolet tussen de 95 en zo’n 150 pk vermogen.
De goedkope auto voor een zonnige vakantie weegt in totaal 1.317kg.

Goedkope auto voor op vakantie

Fraaiebak.nl hoopt dat je een beter inzicht hebt kunnen krijgen over geschikte auto’s voor op een zonnige vakantie. Het zijn dus niet onpraktische auto’s voor slechts een paar weken. Over het algemeen zullen deze keuzes op lange termijn ook degelijk zijn. Het is een goede keuze om te besparen in je auto en hier niet al te veel aan uit te geven. Het is een dure kostenpost, maar auto’s zijn zeker ontzettend leuk! De beste goedkope auto’s voor op vakantie in de zon heeft daarnaast natuurlijk ook een eigen smaak. Fraaiebak hoopt dat we jou een beetje op weg kunnen helpen.

Wij wensen je dus ook onwijs veel plezier toe in jouw fraaie bak. Geniet van de zoektocht naar de beste auto’s voor een zonnige vakantie. Mocht je meer informatieve artikelen over de zoektocht naar een goedkope auto willen lezen? Bekijk dan zeker onderstaande artikelen!

De beste tips om brandstof te besparen
De beste goedkope auto voor 1000 euro
Wat is de beste en verstandigste keuze voor een kleine auto?

Fraaiebak.nl artikelen over goedkope auto's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *